„Tanti, m-a bătut de m-a rupt!”. Femeia ucisă de soț a murit în somn. ”Victima care a sunat la 112 nu mai este în viață!”

Lipsită de apărare, o femeie din Botoșani a fost ucisă de soțul violent care și-a luat apoi viața. Victima sunase chiar înainte de crimă la 112, după un scandal cu bărbatul agresiv și gelos.

„Tanti, m-a bătut de m-a rupt!”. Femeia ucisă de soț a murit în somn. ”Victima care a sunat la 112 nu mai este în viață!”

Dar polițiștii nu au emis un ordin de restricție, în ciuda faptului că femeia mai fusese maltratată și în trecut și ceruse ajutorul.

Femeia de 47 de ani a fost ucisă în timp ce dormea, spun procurorii. Angajată la un magazin din sat, n-a mai ajuns la lucru, așa că mama ei, îngrijorată, a căutat-o acasă. A găsit-o fără viață în dormitor. Soțul ei era mort în grădină.

„Tanti, m-a bătut de m-a rupt!”

Înainte de crimă, victima își anunțase soțul că vrea să divorțeze. Aveau doi copii împreună.

„Ea mergea plângând pe stradă. Am întrebat-o „ce-i cu tine?”. Ea mi-a spus „tanti, m-a bătut de m-a rupt!”. Ea i-a spus că divorțează. Ea dormea, a omorât-o", spune o vecină.

Potrivit apropiaților, bărbatul de 53 de ani era foarte gelos. Mereu agresiv cu soția, o amenințase de multe ori cu moartea. În urmă cu câteva zile, femeia sunase la 112 din cauza violențelor, iar individul fusese amendat.

Sâmbătă seara, cei doi au fost la o nuntă, iar bărbatul i-a făcut noi reproșuri soției. Cearta a continuat și femeia a sunat iarăși la 112.

Polițiștii au discutat cu amândoi. Nu au emis însă un ordin de restricție împotriva individului agresiv, pentru că - spun ei - din răspunsurile date de victimă nu ar fi rezultat că ea se află în pericol de moarte.

„Au completat formularul de risc pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu însă din informațiile oferite de către femeie nu a rezultat risc iminent", a precizat Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

”Victima asta a sunat la 112 de două ori”

Totuși, după investigația polițiștilor s-a produs tragedia.

„Dacă chestionarul nu e citit pe înțelesul victimei, se pun sec întrebările, s-ar putea să nu iasă de ordin. Victima asta a sunat la 112 de două ori. Victima care a sunat la 112 nu mai este în viață”, a precizat Corina Voicu, consilier ONG pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

Procurorii fac cercetări pentru omor și ucidere din culpă.

Sursa: Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
193

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
152

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1406

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...