„Tanti, m-a bătut de m-a rupt!”. Femeia ucisă de soț a murit în somn. ”Victima care a sunat la 112 nu mai este în viață!”

Lipsită de apărare, o femeie din Botoșani a fost ucisă de soțul violent care și-a luat apoi viața. Victima sunase chiar înainte de crimă la 112, după un scandal cu bărbatul agresiv și gelos.

Dar polițiștii nu au emis un ordin de restricție, în ciuda faptului că femeia mai fusese maltratată și în trecut și ceruse ajutorul.

Femeia de 47 de ani a fost ucisă în timp ce dormea, spun procurorii. Angajată la un magazin din sat, n-a mai ajuns la lucru, așa că mama ei, îngrijorată, a căutat-o acasă. A găsit-o fără viață în dormitor. Soțul ei era mort în grădină.

„Tanti, m-a bătut de m-a rupt!”

Înainte de crimă, victima își anunțase soțul că vrea să divorțeze. Aveau doi copii împreună.

„Ea mergea plângând pe stradă. Am întrebat-o „ce-i cu tine?”. Ea mi-a spus „tanti, m-a bătut de m-a rupt!”. Ea i-a spus că divorțează. Ea dormea, a omorât-o", spune o vecină.

Potrivit apropiaților, bărbatul de 53 de ani era foarte gelos. Mereu agresiv cu soția, o amenințase de multe ori cu moartea. În urmă cu câteva zile, femeia sunase la 112 din cauza violențelor, iar individul fusese amendat.

Sâmbătă seara, cei doi au fost la o nuntă, iar bărbatul i-a făcut noi reproșuri soției. Cearta a continuat și femeia a sunat iarăși la 112.

Polițiștii au discutat cu amândoi. Nu au emis însă un ordin de restricție împotriva individului agresiv, pentru că - spun ei - din răspunsurile date de victimă nu ar fi rezultat că ea se află în pericol de moarte.

„Au completat formularul de risc pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu însă din informațiile oferite de către femeie nu a rezultat risc iminent", a precizat Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

”Victima asta a sunat la 112 de două ori”

Totuși, după investigația polițiștilor s-a produs tragedia.

„Dacă chestionarul nu e citit pe înțelesul victimei, se pun sec întrebările, s-ar putea să nu iasă de ordin. Victima asta a sunat la 112 de două ori. Victima care a sunat la 112 nu mai este în viață”, a precizat Corina Voicu, consilier ONG pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

Procurorii fac cercetări pentru omor și ucidere din culpă.

Sursa: Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ITM în control: amenzi de aproape 100.000 de lei pentru angajatorii care nu respectă legea!

astăzi, 18:50
31

Au fost constatate 115 deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenționale, din care 6 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de...

Invitatul de la Știri: Doctor Dănuț Panaitescu, medic UPU-SMURD la Botoșani! (video)

astăzi, 18:00
80

Vara este perioada mult așteptată nu doar de cei mici pentru că intră în vacanța mare, dar și de adulți, deoarece vine sezonul concediilor. Din păcate, în sezonul estival se î...

Bani în conturi, începând de mâine, pentru beneficiarii de alocații și indemnizații!

astăzi, 17:51
108

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...