Tânără violată de față cu copilul de doi ani. Unul dintre agresori este recidivist. Autorii au fost arestați preventiv

Tânără violată de față cu copilul de doi ani. Unul dintre agresori este recidivist. Autorii au fost arestați preventiv

Cei doi bărbați, din comuna Nicșeni, care au violat o tânără din localitatea Vlădeni, comuna Corlăteni, au fost arestați preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. Fapta s-a întâmplat miercuri, în locuința femeii, chiar în fața copilului acesteia, în vârstă de numai doi ani. Unul dintre agresori este recidivist, având la activ o condamnare tot pentru viol.

Infracțiunea celor doi frați, de 25, respectiv de 27 de ani, a avut loc fără să existe o relație între agresori și victimă. Bărbații au mers, înarmați cu un cuțit, la stâna din localitatea Vlădeni pentru a discuta cu proprietarul, în vederea angajării lor, iar casa unde tânăra, în vârstă de 23 de ani, trăiește împreună cu concubinul său și fiul acestora, se află peste drum de respectivul ocol. Iubitul femeii lucrează pentru același proprietar, iar locuința lor aparține acestuia, deopotrivă cu stâna.

Cum cei doi nu l-au găsit pe potențialul angajator, însă au zărit-o pe tânără în curte, au mers direct acasă la ea și, constatând că partenerul de viață lipsea, au tăbărât peste femeie. Fetița ei, de doi ani și jumătate, a fost martoră la toate scenele petrecute. După ce au bătut și violat tânăra, bărbații au sustras două telefoane mobile și suma de 500 de lei.

Imediat ce agresorii au părăsit locuința, femeia a cerut ajutor prin apel la 112. A depus apoi plângere, iar autorii faptei au fost identificați la scurt timp, în localitatea lor de domiciliu. Găsirea bunurilor furate asupra lor a confirmat definitiv plângerea femeii. Numai că rețierea lor a fost un adevărat eveniment, fiind nevoie de utilizarea armamentului din dotare.

„S-a constituit echipă operativă formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și nr. 4 Dorohoi, iar în urma invetigațiilor efectuate, la data de 27 august a.c., cei doi tineri de 25 și 27 de ani au fost depistați pe raza comunei Nicșeni. La vederea polițiștilor cei doi au încercat să se sustragă, procedându-se la urmărirea lor și întrucât nu s-au supus somațiilor, au fost executate două focuri de armă în plan vertical și unul înspre aceștia. În urma utilizării armamentului din dotare, nu au rezultat victime sau pagube materiale”, a relatat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Surse judiciare confirmă că tânărul de 27 de ani este recidivist, tot pentru o faptă de viol. A trecut un an de la ieșirea sa din arest.

(*Prezenta va fi actualizată cu detalii despre condamnarea anterioară, imediat ce portalul instanței redevine funcțional)

Întrucât fapta celor doi s-a petrecut în fața copilului, există posibilitatea ca acesta să rămână cu traume. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) spune că nu a fost, încă, sesizată de autorități sau de organele de anchetă cu privire la necesitatea de a interveni în acest caz.

„Nu am fost sesizați de organele de anchetă, nici de autoritățile locale. Am sunat acum la primarul din localitate, spune că ancheta este în derulare. Însă, așa cum spune regula, dacă minorul se dovedește a fi implicat sau martor la scenă, imediat cum vom fi informați, serviciul nostru va consilia psihologic minorul”, a spus Dan Șlincu, directorul executiv al DGASPC Botoșani.

Între timp, autorii își vor petrece următoarele 29 de zile încarcerați în Dorohoi, până la dispunerea unor noi măsuri.

(foto: generic)

 

Spune-ne opinia ta