Aceștia sunt oameni bolnavi, fără venituri, fără un acoperiș deasupra capului și fără familii care să le ofere sprijinul de care au nevoie. Poate părea greu de crezut, dar foarte mulți dintre ei sunt părinți care au fost lăsați de copii să plece în străinătate, de zeci de ani, fără a mai avea contact cu ei.
„Unul dintre cei patru bolnavi aduși recent la Casa Nicolae are copii stabiliți în străinătate, care nu mai știu nimic despre el. După despărțirea de soție, și-a vândut tot ce avea în țară pentru a începe o nouă viață în Danemarca. Din păcate, acolo s-a intoxicat cu azot,a fost trimis în țară, iar când a ajuns în spital, s-au căutat soluții de externare. Din păcate, singura opțiune considerată de autorități a fost ,in strada
Un alt caz cutremurător este povestea unui tânăr de doar 23 de ani, bolnav si dependent de insulină. Crescut de bunica sa, aceasta s-a dezis complet de responsabilitatea de a-l adăposti, iar tatăl lui a afirmat că nu poate să-l îngrijească. Ambii au refuzat solicitările cadrelor medicale de a-l externa acasă, lăsându-l fără alternative. Rămâne astfel în spital, fără o soluție sigură pentru viitorul său.
Aceste povești dureroase sunt doar câteva dintre cele care ne înfățișează realitatea tristă pe care o trăiesc oamenii care ajung la Casa Nicolae. Cu fiecare nou venit, ne amintim de responsabilitatea noastră de a oferi nu doar un adăpost, ci și speranță și demnitate. Împreună, putem face diferența în viețile acestor oameni care au nevoie de noi.
Dumnezeu poartă de grijă!”, scrie Ionela Ivan pe pagina Asociației „Happy”, sufletul proiectului Casa Nicolae din Botoșani.