Tânăr de 18 ani cercetat pentru braconaj la malul Prutului

Tânăr de 18 ani cercetat pentru braconaj la malul Prutului

Un tânăr de 18 ani, din județul Botoșani, este anchetat de către polițiștii de frontieră, după ce a fost depistat, luni, la malul râului Prut, intenționând să pescuiască folosind o plasă monofilament de aproximativ 50 de metri pătrați, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF), comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit acesteia, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au observat, cu aparatura din dotare, trei persoane care se deplasau către malul râului Prut, pe direcţia localităţii Ripiceni.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat imediat în zonă şi au constatat că în apropierea celor trei bărbaţi se află o plasă de pescuit, de aproximativ 50 mp, de tip monofilament, ce avea ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise. Cetățeanul român T.D., în vârstă de 18 de ani, a declarat că plasa îi aparţine şi intenţiona să o folosească pentru a pescui în râul Prut”, a explicat Răcnea.

În continuare, se efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

 

Spune-ne opinia ta