Sute de șoferi amendați de polițiști. Cei mai mulți circulau cu viteză peste limita legală

Sute de șoferi amendați de polițiști. Cei mai mulți circulau cu viteză peste limita legală

În perioada 14 - 20 noiembrie, polițiștii rutieri botoșăneni au desfășurat, pe raza întregului județ, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare nerespectarea regulilor de circulație.

În cadrul activităților desfășurate au fost angrenați peste 150 de polițiști și 12 autospeciale de poliție, dotate cu aparate radar.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, au fost aplicate 247 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002, republicată, în valoare de aproximativ 100.000 de lei și au fost reținute 23 de premise de conducere.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei regulamentare.

„Polițiștii vor continua astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto și informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerea numărului de evenimente rutiere”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
901

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
418

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
912

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...