Sute de credincioși au participat la „Marșul pentru viață”. „Un avort este tot o ucidere” (video)

Sute de credincioși au participat la „Marșul pentru viață”. „Un avort este tot o ucidere” (video)

Aproximativ 400 de persoane au participat, sâmbătă, la „Marșul pentru viață” organizat de Protopopiatul din Botoșani, manifestație menită să descurajeze avortul.

Mulțimea s-a adunat, în jurul orei 13:00, în fața Bisericii „Buna Vestire”, de unde a pornit spre Pietonalul Unirii. Traficul a fost restricționat temporar pe străzile Octav Onicescu, Primăverii, Bulevardul Mihai Eminescu, alaiul urmând traseul Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Protopopiat – Biserica „Sfânta Treime”. În timpul deplasării, au fost amplificate cântece religioase și au fost rostite rugăciuni în grup.

Potrivit organizatorilor, tema din acest an este „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”. Participanții au avut pancarte pe care au scris mesaje precum „Mami, te iubesc!”, „Alege sa fii mama, nu criminala!”, „Avortul oprește o inima care bate”, „Eu aleg viața”, „Lăsați căutările pe marte, descoperiți viața în pântecele mamei”.

„Am venit aici pentru a trage un semnal de alarmă că mai presus de toate este viața, așa cum este dăruită de Dumnezeu. Avorturile sunt un mare păcat, pentru că practic nesocotesc rânduiala divină”, a spus o adolescentă prezentă la manifestație.

„Noi credem într-unul Dumnezeu și în Sfânta Scriptură, care interzice omorul. Un avort este tot o ucidere”, a spus un alt participant. „Noi credem în dreptul la o viață, la o poveste și pentru asta am venit la acest marș”, a precizat o tânără.

„Marșul pentru viață” este organizat cu sprijinul unor de asociații și fundații civice.

 

 















 

 

Spune-ne opinia ta