Suferința lui Ilie, botoșăneanul care doarme pe străzile din Germania

Oamenii s-au mobilizat și au reușit să îi găsească familia de acasă.

Numeroși sunt românii care pleacă în străinătate în căutarea unui viitor mai bun, însă nu toți reușesc să îl și obțină. Este și cazul unui bărbat în vârstă de 63 de ani, care își duce bătrânețile pe străzile din Germania.

Acesta a ajuns într-o situație dificilă, nu are nimic, însă norocul său au fost niște conaționali, care i-au sărit în ajutor. Povestea bătrânului Olariu Ilie Iulian este una emoționantă.

Românii demonstrează că sunt uniți indiferent unde s-ar afla și nu se lasă la greu. Este și cazul unor tineri din Germania care au dat pe stradă de un conațional, un bărbat în vârstă de 63 de ani. Povestea lui Ilie, bătrânul care doarme pe străzi, i-a impresionat pe tineri, care au făcut tot ce au putut pentru a-l ajuta.

Românul care doarme pe străzile din Germania

Olariu Ilie Iulian a ajuns la vârsta de 63 de ani, iar bătrânețea nu este una prea blândă pentru el. Bărbatul se află în Germania și a pierdut tot, acum ajungând să doarmă pe străzile din Germania. Lipsit de ajutor și fără prea multe perspective la orizont, Ilie și-a improvizat un adăpost lângă gara din Duisburg, acolo unde a fost găsit de alți români.

Tinerii care au dat de Ilie au fost impresionați de povestea și suferința lui și au vrut să îl ajute. Mai întâi, aceștia au încercat să îi ofere un adăpost decent bărbatului, iar după lungi căutări au reușit să îi găsească un loc de dormit în cadrul unei asociații umanitare.

După ce i-au asigurat bărbatului un acoperiș deasupra capului, tinerii au încercat să îi găsească acestuia familia, iar pentru asta au apelat la ajutorul internauților, scrie publicația Cancan.

Domnul are o fată, dar nu mai are niciun contact cu ea. Poate reușim să dăm de fată și să îl ajute, el a spus că fata lui nu știe situația în care el este. Numele fetei este Olariu Paula. Numele lui este Olariu Ilie Iulian”, a povestit în mediul online Roxana Elena, cea care a început această mobilizare.

De asemenea, tânăra a distribuit în mediul online singurul act pe care bărbatul îl avea, un buletin militar, dar și o fotografie cu acesta. Astfel, tânăra a reușit în cele din urmă să dea de rudele din România ale bărbatului. Cel mai probabil, coșmarul lui Ilie se va sfârși curând, iar acesta o să se întoarcă în țară.

„Am reușit sa vorbesc cu cineva din familie, voi merge mâine la el și ii voi întreba dacă este de acord să plece în România”, a mai transmis Roxana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...