Sucevean reținut de polițiștii botoșăneni, după o spargere de 5000 de lei în Curtești

Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani din municipiul Suceava, cercetat sub aspectul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de tantativă la furt calificat, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, în urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în noaptea de 17 spre 18 iunie a.c., acesta ar fi pătruns, fără drept, pe proprietatea unui bărbat de 57 de ani, din comuna Curtești, prin escaladarea gardului ce împrejmuiește locuința. Profitând de faptul că autoturismele parcate în curte erau neasigurate, ar fi sustras bunuri și bani, creând un prejudiciu estimat la suma de 5.000 de lei.

„De asemenea, în noaptea de 18/19.06.a.c., tânărul de 20 de ani, ar fi pătruns fără drept pe proprietatea persoanei vătămate, un bărbat de 55 de ani, prin escaladarea gardului ce împrejmuiește locuința sa, din comuna Mihai Eminescu și profitând de faptul că cele trei autoturisme aflate în curte erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea și ar fi sustras bunuri si documente, prejudiciul fiind estimat la suma de 11.500 de lei”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Forețele din cadrul Biroului de Investigații Criminale Suceava și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale l-au identificat pe făptaș duminică, apoi a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară.

„Cu ocazia percheziției, la locația vizată au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă și bunuri care să intereseze cauza, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar tănărul a fost condus la sediul poliției  în baza unui  mandat de aducere, ulterior fiind dispusă reținerea sa pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a adăugat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost antrenor la Foresta: ”Acum Botoșaniul are 25 de ani peste Suceava în multe domenii!”

astăzi, 08:45
40

Profesorul Marin Barbu regretă că fotbalul sucevean a ajuns foarte jos. Foresta Suceava s-a desființat, iar cele mai bune echipe din județ sînt Șomuz Fălticeni, care joacă în play-o...

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
188

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
300

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi. ...