Studiu pentru părinții ocupați: Majoritatea copiilor de 2 și de 3 ani petrec prea mult timp în fața ecranelor

Studiu pentru părinții ocupați: Majoritatea copiilor de 2 și de 3 ani petrec prea mult timp în fața ecranelor

Un studiu canadian publicat luni arată că majoritatea copiilor de doi şi trei ani depăşesc timpul recomandat petrecut săptămânal în faţa ecranelor, dar şi că un factor asociat este timpul petrecut de mamele acestora în acelaşi mod, relatează AFP.

Noul studiu este limitat, cu un eșantion de circa 3.600 de copii, şi realizat pe baza unui studiu condus între 2011 şi 2014, în care mamele au declarat orele petrecute în faţa ecranelor de ele şi copiii lor. Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este de maximum o oră pe zi.

80% dintre copiii de doi ani şi 95% dintre copiii de trei ani au petrecut mai mult de şapte ore pe săptămână în faţa ecranelor, potrivit studiului apărut în revista Jama Pediatrics.

Cel mai important factor asociat timpului mare petrecut de copii în faţa ecranelor este timpul petrecut de mame în faţa tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor, urmat de îngrijirea la domiciliu (în comparaţie cu copiii care merg la creşă).

Numeroase studii au fost publicate sau sunt în curs de realizare pentru a studia impactul ecranelor asupra dezvoltării copiilor, dar este dificilă stabilirea unei relaţii cauză-efect. Este greu de stabilit doar efectul timpului petrecut în faţa ecranului, deoarece mulţi factori socio-economici şi culturali, mai mult sau mai puţin măsurabili, trebuie luaţi în calcul în consumul de televiziune sau jocuri video, informează Agerpres.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
192

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
403

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
114

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...