Spitale luate cu asalt de pacienți intoxicați cu medicamente, alcool sau droguri

Spitale luate cu asalt de pacienți intoxicați cu medicamente, alcool sau droguri

30 de persoane din județul Botoșani, dintre care șase minore, au necesitat îngrijiri medicale ca urmare a consumului excesiv de medicamente și alcool, a declarat coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA), Vlad Axinciuc.

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2021, au fost raportate autorităților un număr de 49 de tentative de suicid prin intoxicare cu substanțe psihoactive.

„Fenomenul drogurilor și al traficului de droguri la Botoșani este prezent, este real, însă trebuie să știți că este un fenomen greu predictibil. Datele pe care le voi prezenta trebuie privite cu reținere și trebuie analizate în sensul ăsta întrucât ele au fost colectate și analizate în context pandemic. Problematica reală pe care am constatat-o în ani este consumul ridicat de medicamente în combinație cu alcoolul, în rândul populației”, a afirmat Vlad Axinciuc, în ședința de Colegiu Prefectural desfășurată joi.

El a menționat că patru dintre cazurile analizate se referă la consum de droguri de mare risc, iar alte cinci reprezintă consum de etnobotanice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
469

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
579

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
533

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...