Spitale luate cu asalt de pacienți intoxicați cu medicamente, alcool sau droguri

Spitale luate cu asalt de pacienți intoxicați cu medicamente, alcool sau droguri

30 de persoane din județul Botoșani, dintre care șase minore, au necesitat îngrijiri medicale ca urmare a consumului excesiv de medicamente și alcool, a declarat coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA), Vlad Axinciuc.

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2021, au fost raportate autorităților un număr de 49 de tentative de suicid prin intoxicare cu substanțe psihoactive.

„Fenomenul drogurilor și al traficului de droguri la Botoșani este prezent, este real, însă trebuie să știți că este un fenomen greu predictibil. Datele pe care le voi prezenta trebuie privite cu reținere și trebuie analizate în sensul ăsta întrucât ele au fost colectate și analizate în context pandemic. Problematica reală pe care am constatat-o în ani este consumul ridicat de medicamente în combinație cu alcoolul, în rândul populației”, a afirmat Vlad Axinciuc, în ședința de Colegiu Prefectural desfășurată joi.

El a menționat că patru dintre cazurile analizate se referă la consum de droguri de mare risc, iar alte cinci reprezintă consum de etnobotanice.

 

Spune-ne opinia ta