Șoferi deveniți pietoni în urma acțiunii din weekend a polițiștilor botoșăneni

Șoferi deveniți pietoni în urma acțiunii din weekend a polițiștilor botoșăneni

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și a accidentelor rutiere determinate de nerespectarea regimului legal de viteză sau a consumului de alcool sau de substanțe psihoactive, au continuat și în weekendul care a trecut, 25 - 26 iunie, informează Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Astfel, polițiștii, împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog au acționat în întreg județul, în cadrul activităților fiind legitimate peste 180 de persoane și controlate 90 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 25.000 de lei, dintre care, 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1990 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Mai mult decât atât, au fost reținute 7 permise de conducere.

„Activități informativ-preventive vor fi desfășurate și în perioada următoare, în spațiile publice, pentru informarea cetățenilor cu privire la consecințele și riscurile nerespectării normelor legale, precum și a consumului de alcool sau substanțe psihoactive”, adaugă Delia Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
104

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
401

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
738

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...