Șoferi beți și cu permisul suspendat scoși din trafic de polițiști. Unul a încercat să fugă și a refuzat testarea cu etilotestul

Șoferi beți și cu permisul suspendat scoși din trafic de polițiști. Unul a încercat să fugă și a refuzat testarea cu etilotestul

Polițiștii botoșăneni au întocmit dosar penal unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Dângeni, care a încercat să fugă de oamenii legii și, deși mirosea a alcool, a refuzat testarea cu aparatul alcooltest sau prelevarea de mostre biologice de sânge.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, asta s-a petrecut sâmbătă, în comuna Dângeni. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism și la vederea autospecialei de poliție a virat brusc pe o stradă lăturalnică, deși oamenii legii au pus în funcțiune semnalele luminoase și au pornit în urmărirea acestuia.

Ulterior, conducătorul autoturismului a oprit și a încercat să se sustragă controlului, fiind depistat de polițiști imediat după ce a părăsit autovehiculul. A fost stabilită identitatea acestuia în persoana unui bărbat, de 39 de ani, din comuna Dângeni.

Deși emana halenă alcoolică, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest sau prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru această infracțiune.

În plus, polițiștii au depistat alți doi șoferi care se aflau sub influența alcoolului. Unul dintre aceștia avea o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt 0,94 mg/l.

„În ultimele două cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Totodată, un șofer din Mitoc, în vârstă de 26 de ani, a fost tras pe dreapta de oamenii legii, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că are permisul suspendat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
904

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
514

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
1454

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...