Situație de telenovelă în județ. Un tânăr de 17 ani a urcat pe acoperișul Primăriei, iar tatăl și-a adus cele 140 de oi la protest

Situație de telenovelă în județ. Un tânăr de 17 ani a urcat pe acoperișul Primăriei, iar tatăl și-a adus cele 140 de oi la protest

O situație desprinsă din telenovele s-a petrecut în localitatea Vârfu Câmpului, din județul Botoșani. Un tânăr de 17 ani a stat aproape cinci ore pe acoperișul Primăriei comunei, în zorii zilei de marți, în vreme ce tatăl său, în vârstă de 44 de ani, și-a adus cele circa 140 de oi în fața instituției, în semn de protest.

Nemulțumirile celor doi au pornit de la o reclamație depusă la Poliție pe numele bărbatului, prin care acesta era acuzat de furt. Fermierul încercase să își adape animalele dintr-un cămin aparținând rețelei publice de alimentare cu apă, iar autoritățile au aflat despre faptă și au sesizat organele de anchetă.

După ce a fost audiat de către polițiști, săteanul a adunat toate oile pe care le deține și le-a condus spre Primărie, în jurul orei 3:00. O oră mai târziu, protestul a fost continuat cu un alt gest ieșit din comun: fiul localnicului a urcat pe acoperișul Primăriei și a început să amenințe că se aruncă.

Adolescentul a motivat că tatăl său era absolvit de acuzația adusă, animalele având nevoie de apă pentru a supraviețui, însă neexistând o sursă de alimentare pentru crescătoria familiei.

În jurul orei 8:30, forțele de intervenție solicitate de către angajații Primăriei au reușit să îl convingă pe tânăr să coboare, ulterior escortându-l spre Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean. Bărbatul de 44 de ani a renunțat și el la protestul bizar inițiat.

„Cei doi au fost sancționați cu avertisment, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităților publice locale și spațiile aparținând acestora, indiferent de destinația lor, în conformitate cu prevederile Legii 31/1990”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Ulterior, primarul comunei Vârfu Câmpului a reacționat public vizavi de situația fără precedent, explicând că cetățeanul revoltat încheiase cu Primăria un contract de concesiune a unei pășuni, unde își putea duce animalele pentru ca nevoile acestora să fie satisfăcute.

„Având în vedere situaţia neplăcută generată de acţiunea reprobabilă organizată în dimineaţa zilei de 6 octombrie 2020, vă informăm că în după amiaza zilei de 5 octombrie 2020, un cetăţean din comună a fost surprins încercând să deschidă cu unelte specifice, fără drept, un cămin dintr-un  sistem de alimentare cu apă, ocazie cu care au fost sesizate organele în drept, acestea luând măsuri. Urmare a acestui fapt în dimineaţa zilei de 6 octombrie 2020, am găsit în curtea primăriei o turmă de oi şi capre, pe protestatar şi pe un copil minor pe acoperişul primăriei.

S-au luat imediat măsurile necesare, motiv pentru care mulţumim autorităţilor judeţene pentru promptitudine, mobilizarea exemplară şi  sprijinul acordat în rezolvarea favorabilă şi fără incidente a situaţiei. 

Primarul Comunei Vârfu Câmpului cere scuze comunităţii locale şi persoanelor care au tranzitat localitatea în intervalul orar 4,00 – 9,00, pentru disconfortul creat şi vă informează cu privire la faptul că începând cu această dată va institui măsurile legale ce se impun în scopul prevenirii unor situaţii asemănătoare.

Facem precizarea că protestatarul are încheiat cu Primăria Vârfu Câmpului contract  de închiriere pentru păşune”, a transmis Maria Huțu, primarul comunei, printr-un comunicat de presă.

 

Spune-ne opinia ta