Sevraj în Botoșani: 26 de persoane cercetate numai de Poliția Locală, printre care și doi minori

Sevraj în Botoșani: 26 de persoane cercetate numai de Poliția Locală, printre care și doi minori

Având în vedere incidentele din ultima vreme, legate de persoane care au consumat etnobotanice în Botoșani, se pune problema dacă, în plan local, este vorba despre cazuri izolate sau există un adevărat fenomen.

Poliția Locală Botoșani a transmis, pentru Știri.Botoșani.Ro, situația cazurilor de consum de droguri, înregistrate la nivelul unității, de la începutul acestui an. Numai această instituție a descoperit 26 de persoane aflate în stare de sevraj, dintre care două au vârste sub 18 ani și învață la unități școlare din municipiu.

Persoanele au fost identificate de polițiștii locali cu tulburări de comportamnet, precum stări de confuzie și lipsă de orientare, derută și comportament nerealist, halucinații, stări de delir, anxietate. În două situații, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, pe fondul tulburărilor de comportament menționate, au fost aplicate două sancțiuni cu amendă în valoare de 500 de lei. Față de toate persoanele care prezentau aceste simptome, a fost luată măsura sesizării prin 112 a serviciului de urgență, persoanele fiind preluate de ambulanță pentru consult și tratament de specialitate”, a precizat Elena Boca, purtător de cuvânt al instituției.

Readucem în atenție că Poliția Locală a amendat, cu 200 de lei, și un tânăr sucevean care a consumat substanțe stupefiante la „Summer Fest”, devenind agresiv inclusiv cu agenții care l-au extras din masa de oameni.

 

Spune-ne opinia ta