Serviciul Rutier: Amenzi de 60.000 de lei și peste 40 de permise de conducere reținute în șase zile

Serviciul Rutier: Amenzi de 60.000 de lei și peste 40 de permise de conducere reținute în șase zile

În perioada 9-15 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat în cadrul acțiunii „SPEED” desfășurate la nivel european, pentru combaterea nerespectării dispozițiilor privind regimul legal de viteză. În acest context, au fost reținute 41 de permise de conducere și au fost aplicate amenzi de circa 60.000 de lei, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit unei analize realizate de polițiști, la nivelul județului Botoșani, rezultă că viteza neregulamentară sau neadaptată condițiilor de drum este printre primele cauze generatoare de accidente rutiere grave. În primele șapte luni ale anului curent, s-au produs, pe fondul vitezei excesive, 30 de accidente rutiere, soldate cu 12 victime, dintre care șase persoane au decedat.

„În cadrul acțiunii au fost utilizate toate autospecialele dotate cu aparate radar, precum și pistolul radar TRU-CAM.  Acestea au fost utilizate atât în staționare cât și în mers, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, precum și pe tronsoanele în care au fost înregistrate evenimente rutiere. În urma activităților desfășurate au fost controlate peste 450 de autovehicule, fiind aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată, polițiștii au reținut 41 de permise de conducere”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta