Scandalagii „ușurați” de peste 11.000 de lei, după întâlnirea cu jandarmii

Scandalagii „ușurați” de peste 11.000 de lei, după întâlnirea cu jandarmii

Nu mai puțin 11.500 de lei reprezintă valoarea totală a amenzilor aplicate de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, weekend-ul trecut, informează reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, în urma misiunilor de ordine publică executate atât în sistem integrat, în cooperare cu polițiști, cât și prin patrule de jandarmi.

„Cele 52 de sancțiuni contravenționale au vizat încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Majoritatea faptelor de tulburare a ordinii publice a fost săvârșită pe fondul consumului de alcool, care a potențat 'curajul' scandalagiilor”, a relatat Dan Izotov, purtător de cuvânt al IJJ Botoșani.

Patru tineri de acest fel au fost depistați de un echipaj de jandarmi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în fața unui bar din apropierea Spitalului Județean „Mavromati” și au fost sancționați cu amenzi de 4.600 de lei.

„Provocau un scandal în toată regula, fără să le pese că la ora 2:00 locuitorii de la blocurile din apropiere vor să se odihnească. Nepăsarea lor a fost amendată cu suma totală de 4.600 de lei, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravenției urmând a fi expediate în vederea executării silite la Direcția de Taxe și Impozite Locale Botoșani, în cazul în care nu vor fi achitate din proprie inițiativă", a arătat Izotov.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
33

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
31

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
102

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...