Satul din Botoșani conectat la cel mai rapid internet din Europa, dar fără apă curentă

Nu au reţea de apă curentă, dar compensează prin tehnologie. Este situaţia şocantă pe care o regăsim în foarte multe sate din România. În cătunul Balta Arsă, din judeţul Botoşani, localnicii încă gătesc la pirostrii, cu apă din puţinele fântâni aflate în sat, dar... au internet de mare viteză, cablu TV şi smartphone-uri de ultimă generaţie.

Satul din Botoșani conectat la cel mai rapid internet din Europa, dar fără apă curentă

În cătunul Balta Arsă, cu o populaţie de peste 300 de suflete, nu e nimeni care să nu ştie de tehnologie. Au televizoare, telefoane mobile şi acces la internet. Totuşi le lipseşte ceva - reţeaua de apă curentă.

Un sătean întrebat cum e cu apa în sat a spus că „e foarte rău”.

Primarul comunei Corni spune că au fost nevoiți să anuleze licitația proiectului de executare a lucrărilor de apă și canal.

„Avem deja în licitaţie proiectarea cu execuţie a lucrărilor de apă şi canal. Problema este că a trebuit să anulăm licitaţia, întrucât avem o singură ofertă, despre care comisia a spus că este inacceptabilă”, a declarat primarul comunei Corni, Valentin Varvaruc, potrivit observatornews.ro.

În timp ce apa la robinet rămâne un lux, sătenii navighează pe reţelele de socializare sau pe site-urile web la aceeaşi viteză ca în marile oraşe.

Unii locuitori folosesc internetul de mare viteză pentru jocurile copiilor, iar alții caută pe YouTube știri, rețete de ciorbe și prăjituri.

Tehnologia, o prioritate

Pentru cei mai mulţi dintre ei, serviciile de telefonie, internet şi cablu tv sunt prioritare.

„Eu dau 108 lei pe două telefoane, internetul, patru cartele şi televiziunea. E foarte bine”, spune un locuitor din comuna Corni.

Tot acesta spune că nu ar putea trăi fără internet, dar când vine vorba de apă găsesc ei soluții.

„Când rămânem fără apă apelăm la vecini. Apă de ploaie mai aşteptăm, când plouă punem butoaiele. Mergeam la vecinul din partea aceea să aducem cu bidoanele apă din altă parte, ca să avem mai multă apă”, spune același localnic.

Dacă statul se mişcă în ritm de melc când vine vorba de infrastructură, companiile de internet nu bat deloc pasul pe loc. România ocupă primul loc în Europa la viteza de internet şi locul 11 la nivel mondial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...