Sancțiuni de peste 11.000 de lei aplicate de jandarmi în piețe agro-alimentare din Botoșani

Sancțiuni de peste 11.000 de lei aplicate de jandarmi în piețe agro-alimentare din Botoșani

În urma acțiunilor executate la sfârșitul săptămânii trecute pe linia respectării normelor legale privind actele de comerț și ordinea publică în piețele agro-alimentare din Botoșani, Dorohoi, Darabani și Dragalina, jandarmii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 11.000 de lei.

Pe lângă alte produse, au fost ridicate în vederea confiscării 212 pachete de țigări de proveniență extracomunitară și au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de contrabandă”, precizează Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi din Botoșani.

Întreaga cantitate de țigări va fi predată polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu actele procedurale întocmite, în vederea continuării cercetărilor.

În conformitate cu prevederile Codului Vamal, transportul, deținerea sau vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal sunt asimilate infracțiunii de contrabandă și sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
52

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
250

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
106

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...