Ruda unei femei internate în Spitalul Județean Mavromati: „Nu suport cum medicii lasă pacienții să moară ca niște câini”

Ruda unei femei internate în Spitalul Județean Mavromati: „Nu suport cum medicii lasă pacienții să moară ca niște câini”

În cursul zilei de marți, în mediul online, au fost aduse acuze grave pesonalului medical din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de către un aparținător al cărui neam este internat aici. Conform femeii care a postat aceste reclamații, pacienții ar fi lăsați singuri, fără apă și nici fără a beneficia de un consult medical în prealabile.

„De ce la Spitalul Județean Mavromati Botoșani pacienții sunt lăsați fără să-i viziteze vreun medic, fără să-i facă dializă, fără o gură de APA?”, a fost întrebarea adresată de Eugenia Maftei în această dimineața pe un grup de socializare din Botoșani.

Contactată pentru a clarifica situația, Eugenia Maftei a precizat că sora sa, M.M din Dorohoi,  în vârstă de 68 de ani, este internată încă din cursul dimineții anterioare pe Secția Intere a spitalului Județean Mavromati.

Pacienta suferă de insuficiență renală, iar starea de sănătate precară din ultimul timp a necesitat internarea, lucru neobișnuit dacă nu ar fi fost aduse și reclamațiile ulterioare. Femeia susține că sora sa i-a declarat că, încă de când a fost internată în spital, nu a venit nici un doctor care să o vadă, nu i s-a administrat nici un tratament sau perfuzie și nici nu s-a alimentat corespunzător pentru că singurul personal medical care a intrat la ea a fost doar o asistentă care a conectat-o la aparatul de oxigen.

Ce e mai grav e faptul că femeia acuză ca pacientei nu i s-a administrat dializa și că poate muri oricând.

„Este periculos dacă nu face dializa la 24 de ore pentru că poate muri intoxicată cu urină. Mă doare sufletul pentru sora mea și nu suport cum medicii lasă pacienții să moară ca niște câini. Ea nu are putere nici să vorbească”, relatează ruda pacientei.

Contactat telefonic pentru a lămuri situația, managerul Spitalului Județean Mavromati, Radu Malancea, a precizat că „pacienta are o afecțiune pulmonară, a fost testată pentru Covid și a ieșit negative, își face dializa corect, mai necesită câteva zile de internare, iar apoi va fi transferată la Spitalul Municipal Dorohoi. Primește tratament cu antibiotic pentru boală pe care o are  și este alimentată la fel ca și ceilalți pacienți. Dacă nu vroiau doctorii să facă ceva în privința ei, o trimiteau la Dorohoi pentru că nu este confirmată pozitiv. Dar doctorul care o are în evidență a băgat-o aici pe tratament pentru afecțiunea  pulmonară non-covid pe care o are. Iar dacă familia nu poate lua legătura cu ea este din cauza faptului că acestea sunt legislațiile militare în vigoare care trebuie respectate”.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
10

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
19

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
67

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...