Record de amenzi aplicate într-o zi: aproape o sută de sancțiuni de peste 42.000 de lei

Record de amenzi aplicate într-o zi: aproape o sută de sancțiuni de peste 42.000 de lei

Aproape 100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, în timpul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual, sub autoritatea Instituției Prefectului. Valoarea amenzilor depășește suma de 42.000 de lei, conform raportului de vineri al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Este cea mai spumos bilanț local în acest sens, de la instituirea stării de alertă până în prezent.

Pe raza întregului județ, au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 125 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 68 de mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 42.000 de lei, dintre acestea, 77 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 17 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Instituția reiterează că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00-05:00, cu excepția situațiilor menționate în mod expres în actul normativ.

„Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei /locul activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului cu atribuții de control, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil”, amintește Nenișcu.

La acțiunile de verificare participă polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta