Recensământ 2022: Populația a scăzut cu trei milioane în 10 ani | INS: „Avem circa 19 milioane de locuitori”

Recensământ 2022: Populația a scăzut cu trei milioane în 10 ani | INS: „Avem circa 19 milioane de locuitori”

În plin recensământ al populației, șeful Institutului Naţional de Statistică (INS) anunță că populaţia ţării s-a redus cu aproape trei milioane în doar 10 ani, scrie Antena3.ro.

În plus, perspectivele demografice sunt sumbre: în următorii 40 de ani, numărul locuitorilor o să scadă sub 15 milioane.

„Estimările inițiale arată o populație rezidentă în jur de 19 milioane de locuitori, mai mică un milion față de populația din 2011 și cu două milioane și ceva față de cea din 2002. Datele vor fi confirmate de rezultatele recensământului”, a declarat Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena3.

„Estimările inițiale arată o populație rezidentă în jur de 19 milioane de locuitori”, mai precizează reprezentantul INS.

În ce privește vârsta medie a populației, aceasta este îmbătrânită, în jurul de 44 de ani.

„Vârsta medie a populației este îmbătrânită, în jurul a 44 de ani. Și vârsta mediană, tot peste 40 de ani, ceea ce e foarte mult. Ne plasează în rândul țărilor cu o populație îmbătrânită”, a continuat Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS.

Cine nu a participat la recensământ online va avea la dispoziție încă două săptămâni, până pe 27 mai.

Perioada a fost prelungită pentru că analiza de la Institutul Național de Statistică (INS) arată un interes crescut al românilor pentru completarea chestionarelor online. Peste opt milioane de chestionare au fost deja completate, cele mai multe în ultimele două săptămâni.

Până când trebuie completat formularul, ca să obții o zi liberă

Întregul proces este complet digitalizat și a fost introdusă și o etapă de autorecenzare, care se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

După primele 42 de zile de autorecenzare pe site-ul recensamantromania.ro, Institutul Național de Statistică a recepționat 4.513.964 de chestionare.

Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 376.000 de chestionare completate și trimise. Pe locul doi se află județul Brașov, cu peste 183.000 de chestionare trimise, iar pe trei găsim Clujul, cu 179.000 de chestionare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
569

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
122

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
77

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...