Proiectul „Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează”, promovat la Botoșani de către o asociație și o fundație! (foto)

Asociația Institutul Bucovina, în parteneriat cu Fundația Star of Hope România, a organizat pe 11 octombrie 2024, în Botoșani, la AJOFM Botoșani, Centrul De Formare Profesională a Adulților, al patrulea eveniment de informare din cadrul proiectului „Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează”.

Proiectul are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile și incluzive în zonele rurale, iar acest lucru va fi realizat prin înființarea a 34 de întreprinderi sociale în mediul rural, crearea a cel puțin 136 locuri de muncă de calitate și stimularea inovării sociale.

„Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează” este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European, Programul Incluziune şi Demnitate Socială, se desfășoară pe o perioadă de 30 de luni (august 2024 - ianuarie 2027) și are o valoare totală de 14.888.944,32 RON.

Evenimentul a fost deschis de Petru Vasile Gafiuc, Președintele Asociației Institutul Bucovina, urmat de cuvântul de bun venit din partea doamnei Aurora Vatamaniuc, Președinte Star of Hope România.

În cadrul acestui eveniment, pe lângă alți invitați, a luat cuvântul Anca Apăvăloaie, director AJOFM Botoșani, care a prezentat atât situația Structurilor de Economie Socială (SES) atestate, cât și etapele și condițiile pentru atestarea acestora. De asemenea, Amelia Frunză, expert în informare din partea Star of Hope România, a detaliat particularitățile proiectului.

Participanții interesați de posibilitatea dezvoltării SES au adresat întrebări referitoare la condițiile de accesare, iar specialiștii prezenți au oferit răspunsuri.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Good lives”, proiectul Penitenciarului Botoșani care le oferă deținuților șansa la o viață normală!

astăzi, 19:03

 Tot în timp și cu răbdare, ne propunem să ajutăm și pe ceilalți să creadă, iar atunci când există deschidere și susținere din partea societății, persoana are toate șans...

Lângă noi: O mamă singură din Iași adună peturi și doze de la pelerinii veniți să se închine la moaște!

astăzi, 18:00

Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la recicla...

Spectacolul „Bani din cer” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

astăzi, 17:24

Regia artistică şi coloana sonora poartă semnătura lui Alexandru Vasilachi. Scenografia îi aparține lui Mihai Pastramagiu. Din distribuție fac parte actorii: Dana Bucătaru (în ro...