Programul „Materna Botoșani” se bucură de succes în rândul viitoarelor mame

Programul „Materna Botoșani” se bucură de succes în rândul viitoarelor mame

Programul „Materna”, implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, cu scopul de a sprijini familiile și de a crește natalitatea, înregistrează rezultate notabile.

De la debutul programului, respectiv de la 1 iulie 2023, 38 de botoșănence au primit cardurile și au fost ajutate la instalarea aplicației UP Mobil pentru validarea cardului. Alte 11 viitoare mame au depus cereri în perioada 31 iulie – 3 august.

Practic, fiecare viitoare mamă beneficiază de câte un voucher în cuantum de 2.000 de lei. Sprijinul financiar este menit să acopere cheltuieli cu eventuale tratamente medicamentoase și analize medicale necesare monitorizării și ducerii la bun sfârșit a sarcinii.

„Le transmit viitoarelor mame să se adreseze cu încredere colegilor din cadrul Direcției de Asistență Socială, care au toată disponibilitatea de a le ajuta”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Programul MATERNA se adresează femeilor însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în municipiul Botoșani. 

Potrivit reglementărilor stabilite în cadrul deliberativului local, alimentarea cardului se face în două etape, respectiv 1.000 de lei de beneficiară, după săptămâna a 10-a de sarcină și 1.000 de lei, după săptămâna a 24-a de sarcină.

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA BOTOȘANI se pot depune la sediul Direcției Asistență Socială a Municipiului Botoșani, de luni până joi, între orele 9:00 - 15:00, sau în format electronic pe:

• adresa de email securizată: asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro

• platforma digitală „Up Comunitate” pusă la dispoziție de operatorul economic UP România-www.upromania.ro

Distribuirea voucherelor, precum și dispoziția de acordare, se va face de către Direcția de Asistență Socială Botoșani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original și a semnăturii de primire. La ridicarea voucherului se poate prezenta gravida sau o persoană desemnată de către aceasta, printr-o declarație a cărei model (cerere-acord) se găsește pe site-ul Direcției de Asistență Socială Botoșani.

Actele necesare pentru includerea în Programul MATERNA sunt:

- cerere tip (document care poate fi descărcat de pe site-ul DAS Botoșani);
- copie după cartea de identitate a solicitantei;
- certificat fiscal emis de Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local;
- adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz
la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Viitoarele mame care doresc să acceseze etapa I a Programului MATERNA trebuie să depună documentele prevăzute la litera a) - d) în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină. Beneficiarele admise în etapa I vor transmite documentele prevăzute la litera e), pentru accesarea etapei a II-a, în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
39

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
59

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
59

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...