Primarul din Vorona, după ce oamenii au blocat un drum din comună: ”Este o exploatație în condiții legale”

Mai mulți oameni au blocat un drum de exploatație, deranjați de camioanele de mare tonaj care traversează zona.

Primarul din Vorona, după ce oamenii au blocat un drum din comună: ”Este o exploatație în condiții legale”

   Foto: Shutterstock

Protestul a avut loc miercuri. Zeci de persoane au blocat un drum de exploataţie din localitatea Icuşeni, comuna Vorona, nemulţumite faţă de traficul greu care traversează comuna și le afectează locuinţele. Polițiști și jandarmi au fost la fața locului pentru a dezamorsa situația.

Drumul asigură accesul la o balastieră de pe râul Siret, iar numărul camioanelor care îl tranzitează zilnic este foarte mare – spun localnicii. Primarul comunei Vorona, Aurel Ștefan, spune în schimb că nu a primit nicio plângere.

„Este o exploatație în condiții legale cu autorizațiile de rigoare, dar a intervenit nerespectarea căii de acces de către șoferii care asigură transportul produselor de balastieră”, a precizat primarul comunei Vorona, Aurel Ștefan, la Europa FM.

Primarul dă asigurări că situația va reintra în normal și camioanele vor merge doar pe drumuri din afara localității.

La faţa locului au ajuns numeroase echipaje de poliţie şi jandarmerie.

„Polițiștii nu au constatat fapte de natură penală sau contravențională în zona respectivă. Subiectul de la care s-a pornit situația tensionată este faptul că în zona respectivă este o balastieră, autovehiculele de mare tonaj se deplasează înspre acea zonă și vom verifica și legalitatea funcționării acelei societăți”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Delia Nenişcu.

De asemenea, Garda de Mediu va verifica legalitatea documentelor de transport şi impactul asupra mediului, mai scrie sursa citată.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...