Prietenul i-a facilitat obţinerea unui permis de conducere fals şi s-a ales cu dosar penal

Prietenul i-a facilitat obţinerea unui permis de conducere fals şi s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către reprezentanții instituției, bărbatul de 35 de ani s-a prezentat, marți, în jurul orei 05:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităților de control, fiind pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor şi bagajelor acestora, ocazie cu care a fost descoperit în portmoneul acestui cetăţean un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având imprimate datele de identificare şi fotografia persoanei în cauză.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, fiind fals total. Totodată s-a constatat că respectivul cetăţean nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Poliției de Frontieră din Botoșani.

Persoana în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în anul 2021 în Franţa, prin intermediul unui prieten, cetăţean moldovean, căruia i-a transmis datele personale şi o fotografie, iar după două luni de zile a primit permisul prin intermediul unei alte persoane care a venit din Republica Moldova în Franţa.

Cetăţeanul a mai declarat că ştia despre permis că este fals şi că nu l-a utilizat niciodată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1191

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9776

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...