Preot la moartea tinerei de 24 de ani: ”Deși Lavinia nu mai este, pe un pat de spital se luptă pentru viață soțul ei”

Lavinia avea 24 de ani. Se căsătorise în august 2023. A murit într-un cumplit accident, la Dumbrăveni.

Preot la moartea tinerei de 24 de ani: ”Deși Lavinia nu mai este, pe un pat de spital se luptă pentru viață soțul ei”

Un tânăr de 21 de ani a intrat frontal în mașina pe care tânăra o conducea regulamentar. Ea a murit, iar soțul ei se află în stare gravă la spital alături de alte două persoane.

Tragedia s-a întâmplat pe drumul comunal 65, care leagă localitățile Dumbrăveni și Bursuceni, duminică seara, 3 decembrie, în jurul orei 21:00.

Impactul a fost atât de puternic încât șoferii și pasagerii celor două autoturisme au fost descoperiți într-o stare de inconștiență de către medicii ajunși la locul accidentului.

Din păcate, pentru Lavinia nu s-a mai putut face nimic. Celelalte trei victime, trei tineri, dintre care doi erau în stare de inconștiență, au fost stabilizați și ulterior transportați la spital. Printre aceste victime se numără și Ionuț, soțul Laviniei, în vârstă de 24 de ani, cei doi fiind căsătoriți din luna august a acestui an.

Tânărul de 17 ani a rămas internat în secția de ATI-Neurochirurgie cu un prognostic rezervat, în timp ce ceilalți doi au fost plasați în secția de ortopedie.

Preotul Alexandru Lungu a transmis un mesaj pentru a le face mai ușoară durerea celor care o plâng acum.

„Lavinia nu mai este aici pe pământ, însă continuă să trăiască în fiecare inimă care a iubit-o în scurta ei călătorie. Se spune undeva - la Înțelepciunea lui Solomon - faptul că Dumnezeu pe cei buni îi cheamă adeseori la Dânsul cu o rapiditate smintitoare. Atât de smintitoare încât noi de pe margine începem să judecăm în fel și chip, în mod stângaci, fel și fel de scenarii care de care mai neplauzibile.

Deși Lavinia nu mai este, pe un pat de spital se luptă pentru viață soțul ei. Și o face pentru a continua povestea lor, care s-a pecetluit sub binecuvântarea lui Dumnezeu în luna august a acestui an. E multă lipsă de înțelegere din perspectivă omenească în astfel de cazuri. Aproape că ai vrea sa-l tragi pe Dumnezeu de poala hainei și să îi ceri socoteală. Însă ce este viața aceasta, în comparație cu cea viitoare?

Umbră și vis, praf scuturat de vânt. Citeam că de vină ar fi șoferul din mașina cealaltă, un tânăr de doar 21 de ani. Trăim zilnic carnagii pe drumurile publice, iar responsabilitatea pare că este de prea multe ori, o chestiune de alegere și nu o obligație. Lavinia pleacă și lasă în urma o poveste de dragoste pe care nu a reușit să o ducă la final. Sunt sfârșituri pe care uneori omul le alege, alteori Dumnezeu îngăduie să le pună punct. Poate astăzi suntem în ultima zi a vieții, oricare dintre noi.

Ar fi bine să lăsăm micile neînțelegeri, faptul că uneori nu ne-am ridicat la nivelul așteptărilor celuilat. Este bine să reușim ca înainte de orice călătorie, chiar și cea spre somn, să găsim de cuviință să rostim măcar două cuvinte celui iubit: "Te iubesc". Dumnezeu să o așeze în liniștea Raiului!”, a transmis preotul Alexandru Lungu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
158

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
133

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1084

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...