Prefectul a dat startul campaniei de donare de sânge „MAI uniți pentru viață” (fotogalerie)

Prefectul a dat startul campaniei de donare de sânge „MAI uniți pentru viață” (fotogalerie)

Astăzi a început campania de donare de sânge inițiată de Instituția Prefectului Județul Botoșani, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și structurile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale de la nivelul județului Botoșani.

Astfel, la ora 7:30, 20 de donatori de la Instituția Prefectului Județul Botoșani, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și au donat sânge. 

„Este un gest firesc, normal, o formă de ajutor pentru cei aflați în situații grele. Nu există riscuri pentru donatori, este o procedură simplă, cu refacere rapidă.
Sper ca această campanie de donare de sânge să aducă o schimbare în bine și astfel să creștem comunitatea salvatorilor de vieți. În final, doresc să-i felicit pe toți cei care s-au alăturat campaniei inițiate de noi, ne-am unit forțele pentru acest proiect și le mulțumesc pentru că au înțeles că este mare nevoie de ei.”
a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Campania de donare sânge ”MAI uniți pentru viață” se desfășoară în perioada 31 martie – 7 aprilie 2023 și este parte componentă din seria evenimentelor organizate pentru a marca Ziua Pașaportului Românesc, Ziua Poliției Române, Ziua Instituției Prefectului și Ziua Jandarmeriei Române.

Calendar donare:
3 aprilie 2023 – donatori de la IPJ și IPF
4 aprilie 2023 - donatori de la ISU
4-5 aprilie 2023 – donatori de la IJJ
6-7 aprilie 2023 – donatori de la Centrul Militar Județean și Garnizoana Botoșani

Botoșănenii care doresc să se alăture campaniei noastre, pot descarca aplicația BlooDoChallenge, de pe site-ul: 

https://bloodochallenge.com/. Aplicația facilitează programarea la donare și este disponibilă pe sisteme de operare Android 5 și iOS 13 sau mai recente.

(Comunicat de Instituția Prefectului)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
53

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
377

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
536

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...