Povestea cumplită a unei mame din Botoșani, care a donat organele copilului. Și-a primit „răsplata” 16 ani mai târziu

Povestea cumplită a unei mame din Botoșani, care a donat organele copilului. Și-a primit „răsplata” 16 ani mai târziu

O poveste de viață a impresionat medicii Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Au rămas înmărmuriți după ce au aflat prin ce a trecut o mamă care a venit cu fiul ei pentru a primi un transplant de cornee. În urmă cu 16 ani, femeia a ajutat alți copii să primească șansa de a vedea din nou.

Rița Atodiresei, o mamă din județul Botoșani, a arătat ce însemnă sacrificiul, dar și puterea de a merge mai departe indiferent de cât de greu a fost încercată de viață. În urmă cu 16 ani, baiatul mai mic a decedat după ce a fost izbit de o mașină pe marginea drumului. Nu a stat pe gânduri atunci când medicii ieșeni au îndemnat-o să doneze organele.

În ciuda durerii suferite după ce a aflat că fiul ei nu mai are nicio șansă, a semnat acordul pentru donarea oganelor, fără să aștepte nimic în schimb. Tot ce și-a dorit a fost să ajute cât mai multe vieți. În acel moment nu și-a imaginat ce avea să urmeze. După exact 40 de zile de la decesul fiului ei a aflat că este însărcinată și că va avea tot un băiețel. Vestea i-a luat parcă o piatră de pe inimă și a reușit să mai uite de griji. Probleme au apărut când baiatul a împlinit 10 ani, iar din cauza unui incident i-a fost afectată grav vederea.

A donat organele fiului de trei ani, care i-a murit în brațe în urma unui accident tragic

Rița Atodiresei era pe acoperișul casei când s-a întâmplat accidentul. Voia să repare o antenă și a trimis băiatul mai mare la vecinii de peste drum. Cel mic era în curtea casei când i-a spus că vrea să plece după fratele mai mare. Deși i-a spus să nu iasă din curte, băiețelul a dispărut imediat și a ieșit direct în stradă. Într-o fracțiune de secundă a fost izbit de o mașină și a ajuns la spital.

„Eu nu aveam un gard bun atunci când s-a întâmplat și a ieșit în stradă. Venea mașina și mi l-a izbit. A decedat la 3 ani și 4 luni, acum 16 ani, când l-a izbit frontal o mașină de pe marginea șanțului. Nu i-a rupt mâna, nu i-a spart capul, nu s-a întâmplat nimic de genul acesta, era conștient, nu era mort. Plângea după ce l-a izbit jos și am ajuns cu el la Spitalul Județean din Botoșani și ne-a trimis la Iași. Medicii mi-au spus acolo că poate așa va avea șanse să scape. În Iași mi-au spus că nu are șanse de a scăpa, dar în schimb mi-au spus că are ceva plesnit la inimă și m-au întrebat dacă sunt de acord să donez corneea și alte organe care mai sunt bune din el și am spus că da”, a povestit Rița Atodiresei, mama băiatului transplantat la Iași.

După 40 de zile de când i-a decedat băiatul mai mic, Rița a aflat că este însărcinată

După ce a decedat băiatul, la fix 40 de zile, a aflat că este însărcinată. Urma să nască tot un băiat, căruia i-a pus numele Ionel. Nu se aștepta la această veste și a fost derutată inițial. Abia după două luni a mers la control și a aflat că e băiat și în momentul acela a simțit că viața i-a revenit total. Acum, femeia crede că primul băiat trăiește prin organele primite de alți copii.

„Așa cum mi-a zis și preotul, orice gest contează, și am zis că fac o pomană, poate Dumnezeu o să mă ajute. Cred că de asta nici nu îl visez, vorbesc tot timpul de el și nu l-am visat vreodată, deși îmi doresc să îl văd măcar în vis. Preotul mi-a spus că nu îl visez pentru că prin pacienții care au primit transplantul el trăiește, este pomenit de cei care au primit organe de la el. Și eu tot timpul îl pomenesc pe cel care a donat pentru copilul meu. Dau pomană de sufletul unui înger și mă rog pentru el”, a precizat Rița Atodiresei.

Continuarea, pe BZI.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
21

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
39

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
32

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...