Populaţia municipiului Botoşani ar putea scădea, în urma recensământului din 2022, cu peste 20.000 de persoane

Populaţia municipiului Botoşani ar putea scădea, în urma recensământului din 2022, cu peste 20.000 de persoane

Populaţia municipiului Botoşani ar putea scădea, în urma recensământului din 2022, sub 100.000 de persoane, cu peste 20.000 mai puţin faţă de recensământul anterior, cel din 2011, susţine directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Valentin Popa.

Acesta a declarat, marţi, că, din datele preliminare, populaţia municipiului reşedinţă de judeţ s-ar cifra în jurul valorii de 85.000 de locuitori, în condiţiile în care în urmă cu zece ani era de 106.847.

„Din datele preliminare şi din ceea ce am constatat de la recenzori în teren, la nivelul municipiului Botoşani se găsesc foarte multe locuinţe neocupate, iar populaţia tinde undeva spre 85.000”, a afirmat Popa pentru Agerpres.

Primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei, susţine că situaţia în care se află municipiul nu este una particulară, ci se înscrie într-un context naţional de scădere a populaţiei. Din acest motiv, el susţine că nu are motive de îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul municipiului Botoşani.

„Situaţia cu scăderea populaţiei este la nivel naţional şi atunci toate reglementările vor fi actualizate. Decidenţii vor spune: nu avem prag la 100.000 de locuitori, avem pragul mai jos, aşa cum va reieşi din analizele oficiale ale recensământului. Vom ieşi din această paradigmă în care discutăm de ranguri, de număr de populaţie, de raportări la aparatul propriu, la număr de poliţişti, la alocări financiare bazate pe o populaţie mai numeroasă. Toate legile, din punctul meu de vedere, vor fi modificate astfel încât cei care au un anumit statut îl vor păstra, dar actualizat cu noile realităţi”, a afirmat Andrei.

Oficialii Direcţiei Judeţene de Statistică susţin, de asemenea, că populaţia judeţului Botoşani va înregistra o scădere considerabilă, de la 398.932 în 2012 la aproximativ 365.000 în 2022.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul va discuta despre ordonanţa privind plafonarea preţului pentru lemnul de foc

astăzi, 09:08
63

Ordonanţa de urgenţă privind plafonarea la 500 de lei a preţului pentru un metru cub de lemn de foc va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri.Potrivit documentului, se mai plaf...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Haritina; Sf. Cuv. Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

astăzi, 08:21
43

Sfânta Haritina a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi a comitelui Dometie. Rămasă orfană de tânără, a fost luată ca slujnică în casă de un om bun şi milostiv pe c...

Petre Daea anunță noi metode de combatere a grindinei: Va fi pionierat în România

Marţi, 4 Octombrie 2022
101

Combaterea grindinei şi a fenomenelor extreme va putea fi efectuată cu ajutorul aviaţiei, al unui sistem cu baloane lansate în nori, dar şi cu generatoarele de la sol, susţine ministrul agr...