Polițistul din Botoșani, rănit în accidentul de la Târgu Frumos, are mare nevoie de sânge

Polițistul din Botoșani, rănit în accidentul de la Târgu Frumos, are mare nevoie de sânge

Un tânăr polițist din Botoșani are mare nevoie de sânge, pentru a supraviețui. Andi Teodor Amân este unul dintre polițiștii care se aflau în autospeciala MAI în momentul producerii accidentului de la Târgu Frumos.

Prietenii și chiar foștii colegi de clasă de-ai lui Andi au făcut zeci de solicitări pe site-urile de socializare, pentru a îndemna semenii să meargă să doneze sânge.

Toți cei care doresc să îl ajute pe Andi, indiferent de grupa sanguină, se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani, dar și la cele din țară. Donatorul trebuie să specifice unde este internat, adică Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași și numele complet, Andi Teodor Amân.

„Pentru cei ce au văzut doar la televizor accidentul din județul Iași în care a fost implicată o autospecială a MAI, atunci vă spun că Andi a fost colegul meu de clasă la liceu (genul ăla de coleg la care te gândești cu mult drag în timp) și că se află acum internat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Are nevoie de noi, cei ce îl cunoaștem deja, dar și de voi, cei ce nu ați avut ocazia să-l întâlniți până acum. Puteți dona sânge pentru el (orice grupă) atât în Iași, cât și în orice alt oraș din România, cu precizarea că trebuie să spuneți unde este internat și pentru cine donați (Aman Teodor Andi, pe numele complet)”, este mesajul unei tinere.

Evenimentul rutier s-a produs în localitatea Războieni, în cursul zilei de miercuri.

Potrivit conducerii Poliţiei judeţului Iaşi, un echipaj de poliţie din Târgu Frumos se deplasa la un eveniment sesizat prin apel 112, având semnalele luminoase în funcţiune. La ieşirea din oraşul Târgu Frumos, maşina Poliţiei a lovit un alt autoturism care se deplasa în aceeaşi direcţie şi care a virat brusc spre stânga.

„În urma accidentului rutier a rezultat rănirea celor doi colegi aflaţi în autospecială, aceştia fiind transportaţi la spital. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt", au declarat reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi, potrivit Ziaruldeiași.ro.

„Cei doi polițiști sunt în spital, sub observația medicilor, după ce au suferit multiple traumatisme în urma coliziunii. Șoferul masinii de poliție se află la Terapie Intensivă, suferind o fractură de bazin cu hematoame cu sângerare activă. Pasagerul din dreapta are mai multe contuzii și va suferi investigații la nivelul craniului”, au transmis reprezentanții Sindicatului Sidepol.

Medicul coordonator UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu, susţine că ambele persoane din maşina Poliţiei au suferit traumatisme cranio-cerebrale, poliţistul care se afla la volan pierzându-şi cunoştinţa. Cei doi poliţişti răniţi au 27 de ani, respectiv 29 de ani.

Celălalt autoturism implicat în accident era condus de o femeie de 46 de ani. Ea a suferit un atac de panică şi a refuzat să fie transportată la spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șoferi deveniți pietoni

astăzi, 15:48
115

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 din Vlăsinești au organizat o acțiune pentru asigurarea un...

Amenzi de peste 70.000 de lei, aplicate de polițiști într-o noapte

astăzi, 15:44
71

În noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au organizat o razie pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, atâ...

Zona piețelor și a oboarelor, controlate de polițiștii din Flămânzi. Au fost aplicate sancțiuni de aproximativ 4.000 de lei

astăzi, 15:39
81

Duminică, polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 din Flămânzi au organizat o acțiune pentru asigurar...