Peste 70 de contravenții și amenzi de 13.000 de lei aplicate ieri, în contextul Covid-19

Peste 70 de contravenții și amenzi de 13.000 de lei aplicate ieri, în contextul Covid-19

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, forțele de ordine din județul Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor și a restricțiilor impuse în contextul pandemic local actual. Au fost constatate peste 70 de contravenții, iar cumulul amenzilor aplicate depășește 13.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem propriu, dar și integrat. Astfel, au fost controlate 113 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, au fost verificate 86 de mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 13.000 de lei, dintre acestea, 69 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 5 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea”, a rezumat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri Ministerului de Interne și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Prin aceste acțiuni ne dorim să aducem la cunoștință cetățenilor faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, iar respectarea măsurilor impuse de autorități conduc la protejarea acestora”, transmite Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta