Peste 50 de copii s-au întrecut în desene despre voluntariat (fotogalerie)

Peste 50 de copii s-au întrecut în desene despre voluntariat (fotogalerie)

Miercuri, începând de la orele 9:00, în parcul Mihai Eminescu (pavilionul mic) a avut loc tradiționalul concurs de desene de asfalt, un proiect educațional județean interprofesional de mentorat și voluntariat. Titlul proiectului: Copilărie, zâmbet și culoare în albastru bleu european - anul școlar 2021 2022 sub semnul voluntariatului.

Au participat peste 50 de copii din Botoșani, cetățeni aflați în parc a acea oră și părinții lor. Între participanți și o mămică venită de la peste 50 de km distanță împreună cu fetița ei.

Un munte de jucării multicolore s-a înălțat pe treptele de la intrarea în pavilionul mic din parcul Mihai Eminescu Botoșani. După cum a explicat doamna profesoară a Alina Simona Gavril, inițiatorul evenimentului, după terminarea a concursului jucăriile vor fi donate participanților iar cele ce vor prisosi vor rămâne la dispoziția copiilor care vor vizita inedita expoziție cu desene pe asfalt. La fel și cărțile din standul special amenajat de Asociația pentru Consumatori Botoșani.

Tema zilei a fost Voluntariatul de la teorie la practică iar copiii s-au grăbit să o ilustreze cu multă imaginație și inventivitate. Interesant a fost un grupaj de desene făcute de câțiva puști care au ilustrat în mod simbolic activitățile de sprijin ale refugiaților din Ucraina, inclusiv prin alăturarea celor două drapele românesc și ucrainean. S-a remarcat prezența unor participanți de la vârsta de câțiva anișori până la adolescență. Au fost realizate mini interviuri cu organizatorii și participanții care s-au pronunțat în legătură cu organizarea zilei de 1 iunie 2022 la Botoșani precum și în legătură cu mișcarea de voluntariat locală.

Organizatorii și partenerii evenimentuluiau fost: Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani (director prof. Eugenia Filip), Școala Gimnazială ”Sfânta Maria” Botoșani (Drector prof. Carmen Bădărău), Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani (director prof Filip Mihaela), care sunt în același timp și inițiatori ai proiectului Coordonatorii proiectului: profesor Gavril Alina Simona în parteneriat cu Asociația pentru Consumatori Botoșani.  Din echipa de proiect fac parte: director prof. Eugenia Filip, prof. Gabriela Alina Simona, prof. Mirela Brehuescu, prof. Anca Rusu, prof. Daniela Alexa, director prof. Mihaela Filip, prof. Irina Crețu, prof. Ana Maria, Hazaparu, educator Elena Adelina Nădejde, director prof. Carmen Bararu.

Proiectul reprezintă o colaborare Erasmus + nr. de referință 2021 -1-RO01-KA121-SCH-0000 11304.

(Comunicat de presă)







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
129

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
496

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
195

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...