Peste 40 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii sanitare

Peste 40 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii sanitare

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, forțele de ordine din județul Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic local actual. Au fost aplicate peste 40 de amenzi, toate pentru nepurtarea măștii, în valoare cumulată de aproape 7000 de lei, conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Pe raza întregului județ, au fost controlate 66 de obiective și 14 mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.700 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu. Vă recomandăm să respectați distanțarea socială, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneți la riscuri!”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

În controale sunt angrenați polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, al Direcției Sanitar Veterinară, lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta