Peste 40 de autorități locale au venit în sprijinul refugiaților din Ucraina. Au oferit locuri de cazare, mâncare caldă și o mângâiere (fotogalerie)

Peste 40 de autorități locale au venit în sprijinul refugiaților din Ucraina. Au oferit locuri de cazare, mâncare caldă și o mângâiere (fotogalerie)

Peste 40 de primari din județul Botoșani s-au alăturat eforturilor comune de a ajuta refugiații din Ucraina, care fug din calea războiului.

Au oferit în cadrul comunităților pe care le conduc locuri de cazare, mâncare, sprijin moral și vorbe bune.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani s-a alăturat efortului general de sprijinire a cetățenilor ucraineni. În cadrul Secției Exterioare de Pediatrie din Săveni saloanele au fost transformate în camere cu paturi, care vor putea fi folosite pentru cetățenii care tranzitează județul Botoșani.

Tot la Săveni, în Corpul Multifuncțional al Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă”, Sala Sportului și Centrul Cultural, sunt în pregătire pentru 200 de paturi. Primarul orașului Săveni, Relu Tîrzioru, a declarat că numărul locurilor de cazare ar putea crește dacă situația o impune.

În noaptea de joi spre vineri (n.r. 3 spre 4 martie) au înnoptat la Săveni 96 de cetățeni ucraineni, majoritatea fiind femei și copii.

Acestei inițiative i s-a alăturat și managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) din Botoșani, Eduard Gurău, care a adus la Săveni ajutoare donate de către colegii săi de la Ambulanța din Călărași.

Exemplul a fost urmat și de primarul Voicu Murariu, din comuna Vlădeni, care a transformat sala de ședințe și mansarda Primăriei în camere ce pot găzdui cetățeni ucraineni, inclusiv mame cu copii.

Acestea sunt doar câteva exemple din acțiunile efectuate de către autoritățile locale și managerii de instituții din Botoșani.

Pe lângă spațiile puse la dispoziție de domnii primari, Consiliul Județean din Botoșani a identificat resursele necesare pentru a interveni alături de instituțiile partenere și subordonate pentru a face față valului de ucraineni. De asemenea, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Consiliul Județean pune la dispoziția celor care fug de război spații de cazare în toate zonele județului. Sperăm ca vocea rațiunii să înlocuiască în cel mai scurt timp vocea armelor, să găsim calea spre dialog și să revenim cât mai repede la o viață cât mai aproape de normalitate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.



















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
723

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1183

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
484

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...