Peste 200 de copii din Botoșani și Dorohoi au fost instruiți să salveze vieți (fotogalerie)

Peste 200 de copii din Botoșani și Dorohoi au fost instruiți să salveze vieți (fotogalerie)

Copiii sunt dornici să învețe lucruri noi, chiar și în vacanță. De acest lucru s-au convins pompierii botoșăneni după ce s-au întâlnit, în această săptămână, cu peste 200 de elevi prezenți la Școala de vară organizată de Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani și Tabăra sportivă „SPORT DORO CAMP” Dorohoi 2022.

Cei peste 100 de copii înscriși la Școala de vară de la Parohia "Sf. Ioan Botezătorul" din municipiul Botoșani au primit vizita salvatorilor joi, pe 24 august.

Pompierii le-au vorbit, pe înțelesul lor, despre lucrurile pe care nu trebuie să le facă pentru că sunt periculoase și le-am dat sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber în vacanță aflând informații care le vor fi de folos, în viitor.

Mirabela Ciaia și Simona Cărbunaru, voluntari în cadrul programului național "Salvator din Pasiune", i-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Totodată, le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care descoperă muniție neexplodată.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospeciala de descarcerare și cum se folosește fiecare accesoriu.

Și pentru ca activitatea să fie interactivă, copiii au avut posibilitatea să învețe practic, inclusiv prin parcurgerea unor trasee tehnico-aplicative.

Cea mare provocare a fost misiunea de salvare a doi ursuleți de pluș. Cei mici au avut de parcurs un traseu ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane si stingerea unui incendiu imaginar.

Această activitate de informare și educare preventivă a fost desfășurată în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani. 

Astăzi, pompierii au fost prezenți în Tabăra Sportivă "SPORT DORO CAMP" din Dorohoi, unde îi aștepta 60 de elevi din Iași, Bacău, Fălticeni, Focșani și Dorohoi, la invitația Primăriei Municipiului Dorohoi și a Clubului Sportiv – ACS Juniorul Dorohoi.

Chiar dacă s-au adunat în tabără pentru a disputa meciuri de fotbal, copiii au demonstrat că au și abilități de viitori pompieri.

Aceștia au parcurs, contracronometru, un traseu aplicativ, asemănător celui de la concursul "Prietenii Pompierilor". 

Unii dintre concurenți au demonstrat că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nu contează cât de mari sunt obstacolele, treci peste sau pe sub ele. 

Indiferent de timpul realizat, toți participanții au fost câștigători.

Pe timpul celor două activități, pompierii au oferit materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.

(Comunicat de presă emis de IJSU Botoșani)








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
182

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
144

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1156

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...