Peste 200 de copii de la trei școli din Botoșani au fost instruiți de polițiștii botoșăneni despre educația rutieră

Peste 200 de copii de la trei școli din Botoșani au fost instruiți de polițiștii botoșăneni despre educația rutieră

Miercuri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului Rutier au desfășurat activități  informativ-preventive cu peste 200 de copii, școlari din clase primare și preșcolari, din cadrul Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae" din municipiul Botoșani, Școlii Gimnaziale „Tiberiu Crudu" din Tudora și Școlii Gimnaziale nr. 1 din Tudora, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Copiii reprezintă centrul oricărei comunități, motiv pentru care, când vine vorba de siguranța lor, ne dorim mai mult să prevenim decât să combatem.

Alegem să fim alături de ei și încercăm să-i facem să înțeleagă faptul că polițiștii îi pot ajuta în orice situație mai puțin plăcută.

„Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, copiii au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

astăzi, 20:00
333

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

astăzi, 16:20
340

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
266

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...