Peste 130 de kilograme de trufe confiscate de la un botoșănean, în trafic

Peste 130 de kilograme de trufe confiscate de la un botoșănean, în trafic

Poliţiştii Biroului Rutier din Bacău au depistat un bărbat de 31 ani, din judeţul Botoşani, care, aflându-se la volanul unui autobuz, transporta peste 130 de kg trufe în portbagajul destinat depozitării coletelor, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Bacău.

S-a întâmplat vineri seară, în timp ce botoșăneanul conducea un autobuz pe strada Micov din Bacău.

„Cu ocazia verificărilor specifice, s-a constatat prezenţa, în portbagajul destinat depozitării de colete, a 5 saci în care era transportată marfă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoţire sau alte documente care să justifice activitatea de transport”, arată IPJ Bacău.

Potrivit anchetatorilor,în urma verificărilor suplimentare, a rezultat că marfa transportată reprezenta cantitatea de aproximativ 130 kg de trufe.

Poliţiştii au sesizat Direcţia Silvică, reprezentanţii acesteia cântărind cantitatea totală de 139,2 kg trufe, în valoare de aproximativ 18.000 de lei.

„În cauză a fost luată o măsură contravenţională în conformitate cu prevederile Legii nr. 12 din 1990 iar cantitatea de trufe a fost confiscată şi predată Direcţiei Silvice", mai arată sursa citată.

Potrivit Wikipedia, trufele sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate rețete, în cele mai extravagante restaurante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
443

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
147

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
417

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...