Peste 100 de mijloace de transport au fost controlate de oamenii legii în cadrul unei acțiuni la regimul silvic

Peste 100 de mijloace de transport au fost controlate de oamenii legii în cadrul unei acțiuni la regimul silvic

În perioada 18 - 20 noiembrie 2022, polițiștii botoșăneni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Direcției Silvice au acționat pentru prevenirea și combaterea transportului de material lemnos și animale vii, pe raza întregului județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate aproximativ 80 de persoane și au fost controlate peste 150 de mijloace transport, inclusiv atelaje hipo.

„Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 17.000 de lei”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

De exemplu, un bărbat care se afla la volanul unei autoutilitare ce transporta material lemnos a fost oprit, în localitatea Huțani, pentru control și amendat.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că nu deținea aviz de însoțire a lemnelor.

„În cauză a fost dispusă confiscarea cantității de material lemnos, iar conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei”, a adăugat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

astăzi, 15:51
201

Măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor cu privire la desființarea intrării separate a profesorilor, în școli, a stârnit vâlvă atât printre elevi, cât și...

Zeci de botoșăneni au încins Hora Unirii pe Pietonal (foto, video)

Vineri, 1 Decembrie 2023
999

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de dimineață până seara de zeci de botoșăneni, care fie au participat la diverse activități, fie au fost alături de familie.Pe...

1 Decembrie la Botoșani: cetățenii au ieșit pentru o paradă „fastuoasă” și s-au ales cu un concert popular pe Unirii (foto, video)

Vineri, 1 Decembrie 2023
3557

Adunați cu mic, cu mare în Centrul Istoric al orașului, însă într-un număr redus în comparație cu anii trecuți, botoșănenii au participat la momente festive. S-a intona...