Peste 100 de mijloace de transport au fost controlate de oamenii legii în cadrul unei acțiuni la regimul silvic

Peste 100 de mijloace de transport au fost controlate de oamenii legii în cadrul unei acțiuni la regimul silvic

În perioada 18 - 20 noiembrie 2022, polițiștii botoșăneni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Direcției Silvice au acționat pentru prevenirea și combaterea transportului de material lemnos și animale vii, pe raza întregului județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate aproximativ 80 de persoane și au fost controlate peste 150 de mijloace transport, inclusiv atelaje hipo.

„Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 17.000 de lei”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

De exemplu, un bărbat care se afla la volanul unei autoutilitare ce transporta material lemnos a fost oprit, în localitatea Huțani, pentru control și amendat.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că nu deținea aviz de însoțire a lemnelor.

„În cauză a fost dispusă confiscarea cantității de material lemnos, iar conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei”, a adăugat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de oameni prezenți la înmormântarea Danielei Șfaițer pentru a o conduce pe ultimul drum (video)

Joi, 8 Decembrie 2022
4777

Sute de oameni au fost prezenți, joi, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona, pentru a-și lua rămas bun de la Daniela Șfaițer, soția deținător...

Pompieri instruiți cum să intervină la accidentele în care sunt implicate mașini electrice sau care i-au foc în mers (fotogalerie)

Miercuri, 7 Decembrie 2022
260

Pompierii trebuie să țină pasul cu noua tehnologie, pentru reușita misiunilor încredințate și pentru a se întoarce sănătoși la familiile lor. Intervențiile la accidentele î...

Meteorologii au prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00

Miercuri, 7 Decembrie 2022
150

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub ...