Peste 100 de amenzi aplicate de jandarmi în minivacanța de Rusalii

Peste 100 de amenzi aplicate de jandarmi în minivacanța de Rusalii

În minivacanța de 1 Iunie și de Rusalii, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani  a suplimentat efectivele operative, care au acționat, în principal, pentru prevenirea faptelor antisociale ce ar fi putut afecta siguranța cetățenilor.

În cele cinci zile, jandarmii botoșăneni implicați în misiuni în sprijinul participanților la manifestările cultural-artistice sau religioase, precum și efectivele de ordine publică care au acționat pentru liniștea comunității, independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni, au aplicat 108 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 32.000 de lei, au constatat trei infracțiuni (port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, furt, lovire și alte violențe) și au acordat sprijin polițiștilor la constatarea a opt fapte de natură penală.

De asemenea, jandarmii au intervenit la nu mai puțin de 30 de sesizări ale cetățenilor făcute prin apel la numărul unic de urgență 112, unde au luat măsurile legale ce s-au impus.

Recomandăm cetățenilor să solicite sprijinul autorităților competente în cel mai scurt timp, prin apel 112, în cazul unor situații de tulburare a ordinii și liniștii publice sau a producerii unor infracțiuni, astfel încât forțele de ordine să acționeze cu promptitudine și intervenția lor să aibă efectul scontat.

(Comunicat de IJJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1137

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
318

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
284

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...