Pesta porcină se extinde spre județele Moldovei!

Pesta porcină se extinde spre județele Moldovei!

Pesta porcină se extinde cu repeziciune în estul ţării. În județul Galați a fost afectată de epidemie inclusiv ferma unui medic veterinar. Problemele mari au apărut initial în Brăila, unde peste 3 mii de animale dintr-o fermă vor fi sacrificate.

În localitatea de frontieră Oancea, două ferme au fost lovite de pestă. Una dintre ele aparține chiar familiei medicului veterinar din localitate.

Nici la ferma alăturată situația nu este mai bună. În ciuda măsurilor de perevenţie, luate încă de anul trecut, contaminarea nu a putut fi evitată.

Autoritățile locale au decis ca, în cel mult 60 de zile, vânătorii să ucidă în zona focarului toți mistreții care pot transmite virusul, iar pe granița cu Republica Moldova să fie ajutați de polițiștii de frontier, scrie TVR.ro.

Din păcate, nu este cea mai bună perioadă pentru vânat, deoarece sălbăticiunile migrează rapid către câmpurile cu porumb și sunt aproape imposibil de găsit.

În Galați, în acest moment sunt 11 focare active și există încă 5 noi suspiciuni. Nu e de mirare că au fost luate măsuri și mai dure. Pentru cei care nu respectă regulile sanitar-veterinare, amenzile ajung la 3200 de lei.

Și în județul Brăila a fost depistat virusul pestei într-o fermă din orașul Însurăței și a început deja sacrificarea celor 3300 de animale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
36

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
47

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
150

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...