Permis de conducere polonez fals procurat cu 1.000 de euro, descoperit de polițiștii de frontieră botoșăneni

Permis de conducere polonez fals procurat cu 1.000 de euro, descoperit de polițiștii de frontieră botoșăneni

Polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova, depistat la volan, duminică, care a prezentat la control un permis de conducere fals, informează comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia valabil pentru categoriile B și C.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere în timp ce se afla pe teritoriul Poloniei plătind suma de 1000 de euro”, a arătat oficialul STPF Botoșani.

În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere pe drumurile publice fără permis de conducere.

 

Spune-ne opinia ta