Permis de conducere fals descoperit asupra unui cetățean din Republica Moldova

Permis de conducere fals descoperit asupra unui cetățean din Republica Moldova

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui bărbat de 27 de ani, din Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) din Iași, comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, el s-a prezentat, luni, în jurul orei 16:00, pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autocar ce se îndrepta către Cehia.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra persoanei, colegii noștri descoperind în portofelul tânărului un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, ce avea imprimată fotografia bărbatului”, a precizat Răcnea.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2019 a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice la volan, iar ca măsură complementară permisul de conducere i-a fost anulat. În consecință, prin intermediul unui conațional, bărbatul și-a  făcut rost de un permis de conducere fals pentru care a plătit suma de 100 de euro”, a explicat comisarul.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta