Permis de conducere fals descoperit asupra unui cetățean din Republica Moldova

Permis de conducere fals descoperit asupra unui cetățean din Republica Moldova

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui bărbat de 27 de ani, din Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) din Iași, comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, el s-a prezentat, luni, în jurul orei 16:00, pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autocar ce se îndrepta către Cehia.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra persoanei, colegii noștri descoperind în portofelul tânărului un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, ce avea imprimată fotografia bărbatului”, a precizat Răcnea.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2019 a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice la volan, iar ca măsură complementară permisul de conducere i-a fost anulat. În consecință, prin intermediul unui conațional, bărbatul și-a  făcut rost de un permis de conducere fals pentru care a plătit suma de 100 de euro”, a explicat comisarul.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Peste 180 de noi infectări COVID-19 raportate în județ. Incidențele de sâmbătă

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
946

184 de persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Potrivit statisticii furnizate de ins...

Deputatul Costel Șoptică, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
1061

Liderul organizației județene din Botoșani a Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Costel Șoptică, se află pe una dintre listele propuse pentru cabinetul de miniștri al premierului dese...

Tineri anchetați pentru furturi în miez de noapte

Vineri, 22 Octombrie 2021
847

Doi tineri de 18 și 19 ani, din comuna Hudești, sunt cercetați pentru furt calificat, după ce ar fi sustras mai multe bunuri din curțile unor consăteni, arată Inspectoratul de Poliție Județea...