Permis de conducere cumpărat din Franța cu 150 de euro

Permis de conducere cumpărat din Franța cu 150 de euro

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut efectuează cercetări în privința unui bărbat asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi fals, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, vineri, în jurul orei 11:30, bărbatul de 30 de ani, originar din Republica Moldova, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la volanul unui autoturism înmatriculat în Franța.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, precizează purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani, comisarul șef Tatiana Radu.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că l-a procurat în anul 2015 în Franța, de la o persoană necunoscută căreia i-a plătit suma de 150 de euro.

„Persoana a mai adăugat că deoarece a primit permisul de conducere foarte repede, la numai o săptămână, și-a dat seama că este fals și, în consecință, nu l-a utilizat niciodată însă documentul a rămas uitat în portmoneul acestuia”, mai arată Tatiana Radu.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta