Permis de conducere cumpărat cu 300 de lire sterline. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Permis de conducere cumpărat cu 300 de lire sterline. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 30 noiembrie, în jurul orei 23:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 29 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperit ascuns, în borseta personală, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Marea Britanie, având imprimate datele și fotografia bărbatului.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. din Botoșani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră printr-un intermediar, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 300 de lire sterline și intenţiona să folosească documentul pentru a se angaja mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la  fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
858

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8385

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...