Pensiile speciale peste 10.000 lei, impozitate cu 90%

Pensiile speciale peste 10.000 lei, impozitate cu 90%

Un proiect de lege depus de senatorul PSD Liviu Pop prevede impozitarea cu 90% a sumelor ce depășesc 10.000 de lei din pensia lunară. Sumele de până în 10.000 de lei din pensia lunară sunt impozitate cu 10%, potrivit aceluiași proiect aflat în lucru la Comisiile din Senat, potrivit Digi24.ro.

Conform proiectului, se aplica un impozit de 10% pe pensiile lunare de pana in 10.000 de lei.

"Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra venitului impozabil de până la 10.000 lei lunar din pensii", arată actul normativ.

Textul legislativ în vigoare arată că "impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 16% asupra venitului impozabil lunar din pensii".

De asemenea, "pentru venitul impozabil de peste 10.000 lei lunar din pensii se aplică o cota de impunere de 90%".

Pop consideră necesara aplicării supraimpozitării "pensiilor mari" deoarece există o discrepanță "foarte mare" intre pensiile medii de 1.150 de lei și alte categorii precum pensiile de serviciu, care pot ajunge pana la 73.890 de lei, dar nu explică de ce o astfel de măsură populistă nu a fost luată până acum, ci în preambulul campaniei electorale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
11

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
22

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
272

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...