Pensiile, ajutoarele de șomaj și cele pentru mâncare se vor plăti până la sfârșitul săptămânii

Pensiile, ajutoarele de șomaj și cele pentru mâncare se vor plăti până la sfârșitul săptămânii

În condițiile în care doar câteva zile ne despart de sărbătorile pascale ortodoxe, mai multe autorități au anunțat că anumite drepturi se vor plăti mai devreme decât de obicei. Astfel, până la sfârșitul săptămânii vor fi plătite pensiile, indemnizațiile de șomaj și ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde.

În primul rând, așa cum a anunțat recent Marius Budăi, ministrul muncii, “pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie”.

Apoi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă devansarea cu o săptămână a plăților cuvenite beneficiarilor de indemnizație de şomaj.

Mai exact, “peste 45.000 de beneficiari ai acestor plăți vor intra în posesia drepturilor bănești cuvenite înainte de 16 aprilie 2023”, conform AvocatNet.ro.

Agenția subliniază că plățile se fac mai devreme și în cazul persoanelor care îşi primesc indemnizația de șomaj prin virament bancar.

De asemenea, pe cardurile sociale pentru alimente și mese calde va fi virată, înainte de sărbători, o nouă tranșă (din cele șase) în valoare de 250 de lei, potrivit Ministerului Investițiilor.

Practic, asta este cea de-a doua tranșă acordată în acest an prin programul destinat asigurării alimentelor pentru pensionari și alte persoane cu venituri mici.

De vouchere sociale pentru alimente și mese calde beneficiază, potrivit autorităților, aproximativ 2,4 milioane de persoane, printre care și pensionarii cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 1.700 lei, persoanele - copii și adulți - încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu limita de mai sus ori familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
6

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
18

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
112

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...