ONG-uri, autorități publice și tineri în dialog pentru viitorul voluntariatului în Botoșani

ONG-uri, autorități publice și tineri în dialog pentru viitorul voluntariatului în Botoșani

Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) și Centrul Județean de Voluntariat organizează, vineri, întâlniri de lucru pe tema implicării civice a tinerilor din orașele Botoșani și Săveni, în cadrul proiectului „Strategia Națională a Legii Voluntariatului”.

Ședințele vor întruni reprezentanți ai instituțiilor publice, ai organizațiilor non-guvernamentale și numeroși tineri dornici să participe în proiecte dedicate comunității. În Botoșani, întrunirea va avea loc la ora 16:00, la Casa Tineretului și va fi moderată de profesorul Oana Onciu. În Săveni, dezbaterea se va desfășura de la ora 18:00, la Casa de Cultură, pusă la dispoziție de Primărie, și va fi moderată de vicepreședintele FJT Flavius Damean.

„Ne adunăm la masa rotundă pentru a vedea ce resurse disponibile și ce schimbări în bine putem face în următorii ani prin voluntariat. ONG-urile și voluntarii au un rol deosebit în dezvoltarea comunității, iar obiectivele și activitățile pe care le propunem trebuie să țină cont de nevoile tinerilor, pentru ca orașele în care activăm să devină în fiecare zi mai atractive pentru acest sector social. Unindu-ne forțele în proiecte comune, sunt convins că vom reuși să facem lucruri mărețe pentru comunitate”, a afirmat Flavius Damean.

Voluntarii și persoanele care doresc să se implice în acțiuni de voluntariat sunt invitați să participe la următoarele sesiuni de consultări și să completeze următorul chestionar

Proiectul „Strategia Națională a Legii Voluntariatului” este coordonat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș - singurul centru de tineret din România ce deține Certificatul de Calitate pentru Centre de Tineret din partea Consiliului Europei, în parteneriat cu Pro Vobis - Centrul de Resurse pentru Voluntariat, Asociația A.R.T. Fusion și Fundația Națională pentru Tineret și este co-finanțat prin programul Erasmus+ Acțiune Cheie 3, gestionat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

 

Spune-ne opinia ta