Omul care își donează ziua de naștere unor pacienți suferinzi. Campania a ajuns la a patra ediție

Omul care își donează ziua de naștere unor pacienți suferinzi. Campania a ajuns la a patra ediție

Moș Crăciun poate fi oricare dintre noi. Și asta doar din simplul fapt că alege să aducă zâmbete pe chipurile oameni aflați în suferință. Astfel, și în acest an, președintele „Asociației de Caritate și Bune Maniere Ciprian Andronache” a ales să își doneze ziua de naștere unor persoane care suferă de schizofrenie, de la Secția 6 Cronici, de patru ani de zile.

Ciprian Andronache a mai ajuns cu această campanie și la copiii instituționalizați din Botoșani, însă el spune că, în ultimii 25 de ani, și-a dorit de ziua sa o pijama, dar nu una oarecare, ci una pentru cele 80 de suflete din cadrul Secției 6 Cronici.

Acesta povestește că a cunoscut o fată care stătea pe trepte, iar de atunci singura sa dorință a fost să îi ofere în dar o pijama atât ei, cât și colegilor săi de suferință.

„Și cum viața asta e fascinantă, omul prin esența sa este infinit în emoții și fapte, după cele 240 de pijamale, 240 de treninguri, 240 de lenjerii de pat, 240 de iconițe, o pacientă i-a oferit și lui un cadou, un desen realizat chiar de către ea, semn că dragostea sponsorilor FiiOm poate schimba lumea, dragostea voluntarilor FiiOm poate stinge din durerea de a fi pacient într-o secție de spital”, a precizat Ciprian Andronache, președintele „Asociației de Caritate și Bune Maniere Ciprian Andronache”.

Parte din această poveste impresionantă poate lua oricine. Povestea „FiiOm” a unește de patru ani oameni din toate colțurile țării, nu doar cetățeni ai județului Botoșani.

Poți oferi o pijama dacă ai deja una, sau poți dona direct în contul ONG-ului FiiOm:

Cont bancar de la UniCredit Bank:

-             RO35 BACX 0000 0023 5065 2000.

Titular cont:

„Asociația de Caritate și Bune Maniere Ciprian Andronache”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1055

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9553

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...