O femeie instituționalizată în urmă cu 26 de ani, sărbătorită la împlinirea unui veac (fotogalerie)

O femeie instituționalizată în urmă cu 26 de ani, sărbătorită la împlinirea unui veac (fotogalerie)

Cel mai vârstnic beneficiar al sistemului de protecție din județul Botoșani a fost sărbătorit, joi, la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Trușești, la împlinirea vârstei de 100 de ani, a transmis președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

Potrivit oficialului, la eveniment au participat primarul comunei Trușești, Petru-Grișa Ailenei și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Membrii Ansamblul Folcloric „Flori de Busuioc”, interpretul de muzică populară Marian Hatman, o elevă a Școlii Populare de Arte „George Enescu” și copiii din Complexul de Servicii „Sf. Nicolae” din Trușești au ținut să le facă o bucurie Mariei Orzoi și beneficiarilor de la Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Trușești.

Maria Orzoi s-a născut în urmă cu o sută de ani, la Unțeni (Botoșani), și a învins vicisitudinile vieții. A trecut peste cel de Al Doilea Război Mondial, peste perioada comunistă și a fost cel mai vârstnic bolnav de Covid din Botoșani, notează pe Facebook președintele CJ Botoșani.

Doamna Maria a fost instituționalizată în urmă cu 26 de ani și este primul beneficiar al sistemului de protecție care a atins vârsta de 100 de ani.






 

 

Spune-ne opinia ta