O familie cu doi copii are mare nevoie de ajutor, după ce agoniseala de o viață a fost mistuită într-un incendiu (fotogalerie)

O familie cu doi copii are mare nevoie de ajutor, după ce agoniseala de o viață a fost mistuită într-un incendiu (fotogalerie)

Matei și Medeea sunt doi îngerași, în vârstă de 4 ani și cinci luni, care au rămas sub cerul liber și fără jucăriile preferate, după ce locuința le-a fost cuprinsă de un incendiu provocat de un scurtcircuit de la o priză veche.

Evenimentul s-a petrecut săptămâna trecută, în localitatea Pomârla, iar în ajutorul familiei a sărit un pompier din Dorohoi, care s-a oferit să le pună la dispoziție locuința sa până când căsuța lor va fi reparată.

Astfel, Matei și Medeea, alături de mama lor Georgiana, în vârstă de 26 de ani, și sora acesteia, s-au mutat provizoriu în locuința pompierului. Pentru faptele sale, salvatorul a fost dat drept exemplu de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Nu vor putea sta la nesfârșit în casa vecinului pompier salvator și au mare nevoie de materiale de construcții pentru refacere acoperiș. Ar avea nevoie de lemn și tabla, apoi pietriș, ciment, gleturi, parchet și geamuri/uși. Tot ce este necesar pentru refacerea căsuței”, a declarat Simona Elena, președinta Asociației „Simona Elena și Voluntarii”, care a preluat cazul familiei.

Bunicii copilașilor sunt plecați din luna mai în Germania la muncă, deoarece doreau să cumpere casa care a ars în incendiu, aceasta fiind închiriată unde locuiau cu toții.

„Au mare nevoie de voi oameni cu suflet mare, deoarece tot ce au ei agonisit nu le ajunge și când se vor întoarce acasă riscă sa nu aibă unde locui și să rămână pe drumuri. Sunt pricepuți, oameni muncitori, pot face ei reparațiile necesare, dar nu au cu ce”, adaugă Simona Elena.

Mama copiilor, Georgiana, poartă pe brațe cicatrici de la alte două incendii, însă pe care a încercat să le acopere cu tatuaje în încercarea de a le ascunde. Din fericire, de această dată, cu toții au scăpat nevătămați.

Georgiana a povestit că în momentul izbucnirii incendiului nu era nimeni în casă, fetița dormea în căruț afară, iar Matei se juca cu copiii în curte. Aceasta cosea iarba din jurul casei.

„Ieșea fum de peste tot, de sub acoperiș și pe lângă geamuri. M-am panicat și am strigat după ajutor. Am sărit repede să scoatem butelia care fâsâia de gaze, și noroc cu vecinul nostru pompier care și-a riscat viața sa o scoată afară din casă acoperind-o cu ceva rapid că urma o explozie”, a povestit mama.

„Nu am reușit să salvăm mai nimic. Focul a mistuit acoperișul prin podul casei, iar fumul a pătruns în toate camerele distrugând totul în cale. Deocamdată stăm la vecinul pompier, care ne-a salvat, la domnul Cristian Sârbu. Suntem patru persoane într-o anexă în curtea domnului Sârbu, copilașii sunt bine îngrijiți acum, dar dacă vor veni mami și tati din Germania nu știu ce vom face”, mai spune femeia.

Toți cei care doresc să ajute această familie greu încercată de viață pot dona bani în contul deschis de reprezentanții Asociației, cu mențiunea Matei și Medeea, dar pot dona și materiale de construcție pentru refacerea căsuței, alimente, haine de damă mărimea S – M, haine pentru băieți de 4 ani și pentru fetița de 5 luni, plus Pampers mărimea 3.

Mama poate fi contactată la numărul de telefon +40755935188 și se pot deplasa direct la familie în Pomârla.

„Dacă nu poți ajunge direct da-ne un semn și venim noi după ele sau găsim o soluție. Orice relatii/detalii/ajutor la numărul telefon 0040757139794 Simona Elena”, precizează reprezentanții asociației.

Conturile deschise la Banca Transilvania:

RO06BTRLRONCRT0587762901RON și

RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO

RO11BTRLGBPCRT0587762901 LIRE

SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea Matei și Medeea

La detalii plata alta tara/transfer bancar va sunt necesare datele: strada Aleea Pinului nr. 1 Dorohoi, Cod poștal 715200.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
968

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9403

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...